Stoelyoga

Stoelyoga


Stoelyoga is ideaal voor mensen op kantoor waar geen aparte ruimte aanwezig is voor yogamatten. Op een (bureau)stoel heb je veel meer bewegingsvrijheid dan je denkt. Stoelyoga bestaat uit milde yogahoudingen, adem-, ontspannings- en mindfulnessoefeningen. Een goede zithouding is hierbij heel belangrijk. Bij staande oefeningen wordt de stoel vaak gebruikt als steun bij balansoefeningen of om een houding te vergemakkelijken. Stoelyoga is heel laagdrempelig: je hoeft je er niet voor om te kleden en kunt je schoenen aanhouden als je dit prettig vindt. Het kan ook aan het bureau worden gegeven in de werkruimte.


Vinyasa yoga studio MiYo

Stoelyoga op kantoor

Veel  werknemers zitten vaak de hele dag achter een bureau. Dit gaat vaak samen met fysieke klachten. Stijfheid in nek, schouders en rug. De doorbloeding wordt minder en de (muis)arm voelt doof aan. Redenen genoeg om even de tijd te nemen voor een korte yogasessie. Het enige wat je nodig bent is je (bureau)stoel. 

Stoelyoga docent


Rosanne Haringhuizen

Mijn passie is om de positieve effecten van mindfulness en yoga voor iedereen toegankelijk te maken. Daarom heb ik naast mijn bedrijf MindfulYogaKids (mindfulness en yoga voor kinderen, ouders en docenten), Studio MiYo opgericht voor iedereen:

jongeren, studenten, volwassenen.