Yogastijlen

Yogastijlen

Studio MiYo biedt diverse yogavormen aan in Haarlem en omgeving. Hieronder vind je een overzicht van de vormen en kijk welke vorm het best bij jou past. Weet jij niet welke yogastijl jij moet kiezen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen jou graag bij het kiezen van de vorm die bij jou past! 

Vinyasa Yoga


Vinyasa betekent ‘verbinding van beweging en ademhaling’. Vinyasa is een dynamische vorm van yoga waarbij houdingen uitgevoerd worden op het ritme van de ademhaling. Hierdoor ontstaat een ‘flow’. Het is gericht op het opbouwen van conditie, kracht en flexibiliteit. Je krijgt nieuwe energie en er ontstaat ontspanning en geestelijke rust.

Yin Yoga


Yin yoga is een mooie tegenhanger om de balans terug te brengen in een actieve levensstijl. Het is een rustige stille vorm van yoga. Doordat je langere tijd in een zittende of liggende houding blijft, kan je een meditatief en rustgevend effect ervaren. Hierdoor ontspannen de grote spieren waardoor het dieper gelegen bindweefsel langzaam verlengt en soepeler wordt. De houdingen die beoefend worden in Yin yoga helpen het lichaam te openen, in het bijzonder rond het gebied van de heupen, de gehele rug en achterkant benen.

Hatha Yoga


Deze traditionele vorm van yoga is voor iedereen die balans zoekt tussen inspanning en ontspanning. De houdingen (asana’s) geven kracht, energie, flexibiliteit, een prettig gevoel van ontspanning en verhogen de concentratie op een rustige, regelmatige ademhaling. De asana’s die tijdens een les worden gedaan zijn een combinatie van dynamische en verstillende houdingen.

Yoga Nidra


Yoga Nidra is een liggende geleide meditatie. Nidra betekent ‘slaap’. Aan de hand van bepaalde instructies word je meegenomen naar een totale ontspanning van lichaam en geest. Je ontspant compleet op drie niveaus: lichamelijk, mentaal en emotioneel en maakt verbinding met het deel van jezelf dat altijd vredig en rustig is. Stress, gedachten en emoties kan je zo makkelijk loslaten. De les is zeer geschikt voor slechte slapers: een Yoga Nidra les van een uur staat namelijk voor drie uur aan slaap!

Pranayama


Door Pranayama te beoefenen krijg je meer controle over je ademhaling; je levensenergie. Prana betekent levenskracht en Ayama beheersing. Door het beoefenen van pranayama wordt het zenuwstelsel versterkt. Door bewust, langzaam en diep te ademen, krijg je rust in zowel lichaam als geest. Je spieren ontspannen, je lichaam krijgt voldoende zuurstof en een gezonde bloedcirculatie, je kunt helderder denken, je bloeddruk en hartslag verlagen en je kan beter omgaan met stressvolle situaties. Hierdoor kun je sneller herstellen, jezelf opladen, in balans en tot rust komen.

Een goede ademhaling is heel belangrijk voor een gezond lichaam.

Stoelyoga


Stoelyoga is ideaal voor mensen op kantoor waar geen aparte ruimte aanwezig is voor yogamatten. Op een (bureau)stoel heb je veel meer bewegingsvrijheid dan je denkt. Stoelyoga bestaat uit milde yogahoudingen, adem-, ontspannings- en mindfulnessoefeningen. Een goede zithouding is hierbij heel belangrijk. Bij staande oefeningen wordt de stoel vaak gebruikt als steun bij balansoefeningen of om een houding te vergemakkelijken. Stoelyoga is heel laagdrempelig: je hoeft je er niet voor om te kleden en kunt je schoenen aanhouden als je dit prettig vindt. Het kan ook aan het bureau worden gegeven in de werkruimte.

Mindfulness


Mindfulness betekent meer met je aandacht in het hier en nu te zijn zonder mee te gaan op de automatische piloot. Door mindfulness leer je meer afstand te nemen van je gedachten en emoties, zodat ze je minder raken en je situaties feitelijker kunt zien. Je zelfkennis groeit en je krijgt meer contact met jezelf waardoor je bewustere, betere keuzes gaat maken. Het is wetenschappelijk bewezen dat mindfulness stress vermindert. Het is een vorm voor ontspanning en bewustwording en tegelijkertijd verhoogt het je focus, aandachtsspier en vergroot het je creativiteit.

Mindfulnesstechnieken worden verweven in alle yogalessen.

Blijf op de hoogte, volg ons op social media!